Bestrating pakketteren

Bent u op zoek naar een manier om tegels klaar te maken voor hergebruik? Het handmatige pakketeren van bestrating is een goede manier om tegels te verwerken. Vrijbloed maakte als eerste bedrijf gebruik van (handmatig) pakketteren en beschikt hiermee over de meeste ervaring in het pakketteren van tegels.  

Voordelen van bestrating handmatig pakketteren

Het handmatig pakketteren van bestrating biedt enkele voordelen: 

  • De pakketten nemen weinig ruimte in beslag 
  • Enkel goede stenen worden verwerkt 
  • Kapot materiaal wordt als puin afgevoerd 

Tegels handmatig verwerken tot pakketten

U kunt Vrijbloed Transport inschakelen om bruikbare 30 x 30 tegels te verwerken tot pakketten. Het opnemen van bestrating kan niet alleen handmatig, het is ook mogelijk om bestrating machinaal te verwijderen. De bestrating kan daarna echter niet meer opnieuw gebruikt worden.   

Bij handmatig pakketteren worden stoeptegels handmatig opgestapeld, waarna een staalband wordt gebruikt om het pakket bij elkaar te houden. Door alleen een staalband als verpakkingsmateriaal te gebruiken, nemen de pakketten weinig ruimte in beslag. 

Een pakket van tegels is ongeveer 100x90x60 cm en weegt maximaal 1350 kg. In een pakket kunnen tussen de 72 (6,48m2) en 132 (11.88m2) tegels worden verwerkt. Dit is afhankelijk van de dikte en grootte van de tegel.  

Bestrating laten pakketteren door Vrijbloed

Bij Vrijbloed nemen we onze relaties graag zoveel mogelijk werk uit handen. We kunnen iedere gewenste hoeveelheid bestrating pakketteren, maar beschikken ook over vrachtwagens die de pakketten kunnen afvoeren of transporteren naar een depot.  

Naast het handmatig pakketteren van bestrating kan Vrijbloed u ook de afvoer van kapot materiaal uit handen nemen. Dit puin wordt vervolgens verwerkt tot nieuwe grondstoffen en kan bijvoorbeeld ingezet worden als (tijdelijke) verharding. Neem contact met ons op om te bespreken op welke manier wij kunnen helpen bij uw project.  

Meer informatie?