Gladheidsbestrijding door Vrijbloed

Winterse omstandigheden kunnen zorgen voor gladheid op de weg of onbegaanbare wegen door sneeuwval. Bij Vrijbloed Transport beschikken we over sneeuwschuivers en strooiers in verschillende groottes en met diverse capaciteiten. Afhankelijk van het terrein kunnen wij met vrachtwagens of bestelbussen met een open laadbak de wegen begaanbaar maken of houden.  

Mogelijkheden bij gladheidsbestrijding

Vrijbloed Transport hanteert twee verschillende vormen van gladheidsbestrijding: strooien en sneeuwschuiven. In ons wagenpark bevinden zich diverse sneeuwschuivers en strooiers met verschillende capaciteiten. Zo kunnen wij helpen met het begaanbaar maken van snelwegen en provinciale wegen, maar ook kunnen wij fietspaden en smallere wegen sneeuw- en ijsvrij maken. 

Strooiwagen huren

Strooiwagens worden ingezet om zout te strooien op wegen om gladheid te voorkomen of ijsvorming te laten dooien. Bij het zoutstrooien wordt er een zoutmachine bevestigd aan de achterzijde van een vrachtauto of bakwagen, vanwaar 

het zout gestrooid wordt. Om de geschikte strooiwagen te bepalen, kijken we naar het terrein dat ijsvrij gemaakt moet worden. Op snelwegen en provinciale wegen worden er vooral vrachtauto’s ingezet, terwijl de bakwagen geschikt is op fietspaden en smallere paden. Afhankelijk van de gladheid wordt bepaald hoeveel zout er per oppervlak gestrooid wordt.  

Sneeuwschuiver huren

gladheidsbestrijding

Bij Vrijbloed kunt u ook sneeuwschuivers huren. Deze wagens worden ingezet om de weg begaanbaar te maken door de sneeuw van de weg naar de zijkant te schuiven. Een sneeuwschuiver wordt aan de voorkant van een vrachtauto of bakwagen bevestigd. Het is hierdoor mogelijk om een sneeuwschuiver en zoutstrooier samen te gebruiken. Het terrein bepaalt, net als bij de strooiwagen, welke wagen er wordt ingezet. Ook hier geldt: vrachtauto’s voor grotere wegen en een bestelbus met open laadbak voor de smallere wegen en fietspaden.  

Bent u benieuwd op welke manier wij u kunnen helpen bij gladheidsbestrijding? Neem dan contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.  

Vrijbloed inzetten voor gladheidsbestrijding?