Machinaal palletteren

Het machinaal palletteren van bestratingsmateriaal is een ideale oplossing voor het opnemen en gereedmaken van tegels voor hergebruik. De stenen of tegels worden machinaal op pallets gestapeld en vastgezet, waarna ze gebruikt kunnen worden voor (machinale) bestrating. 

Voordelen van bestrating machinaal palletteren

Bestratingsmateriaal machinaal palletteren brengt enkele voordelen met zich mee: 

  • Bestrating kan in blokverband of halfsteensverband worden verwerkt 
  • Bestrating kan worden schoongespoten met lucht 
  • Bestrating wordt zo gestapeld dat het machinaal te leggen is 
  • Enkel goede stenen worden verwerkt, kapot materiaal wordt als puin afgevoerd 

Bestrating machinaal aanbrengen

De bruikbare stenen en tegels worden machinaal op pallets gestapeld met behulp van een vacuüminstallatie. De bestrating kan in blokverband of halfsteensverband worden verwerkt. Door de bestrating op de pallets vast te zetten, vallen de stenen niet van de pallets. Door stenen te palletteren, is het mogelijk deze te gebruiken voor machinale bestrating.  

Puin afvoeren en stenen schoonmaken

Schakelt u de hulp in van Vrijbloed om bestrating te palletteren, dan worden de bruikbare stenen klaargemaakt voor hergebruik. De tegels kunnen worden schoongespoten met lucht, zodat het onkruid en vuil grotendeels wordt verwijderd. Naast het hergebruiken en palletteren van bruikbare tegels, kan Vrijbloed kapot materiaal ook voor u afvoeren en verwerken tot nieuwe grondstoffen. 

De pallets met stenen of tegels zijn ongeveer 120x90x100 cm en wegen maximaal 2000 kg. Hoeveel vierkante meter stenen er op een pallet geplaatst worden, is afhankelijk van de dikte en grootte van de tegel en het legverband. 

Vrijbloed inschakelen voor machinaal palletteren

We kunnen iedere gewenste hoeveelheid stenen machinaal palletteren, puin transporteren en verwerken en pallets vervoeren naar een depot. Bent u benieuwd op welke wijze Vrijbloed u kan helpen met bestratingsmateriaal? We zijn niet alleen in staat om bestrating machinaal te palletteren, maar kunnen ook handmatig palletteren, handmatig pakketteren en machinaal bestrating verwijderenNeem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bestrating machinaal laten palletteren?