Bulktransport

Vrijbloed Transport BV heeft meer dan 100 vrachtwagens in het wagenpark die dienst kunnen doen als bulktransport. Deze vrachtwagens beschikken niet alleen over een kiepbare laadbak, maar voldoen aan de eisen om losse vracht in bulk te vervoeren. Zandtransport, asfalttransport of grindtransport zijn mogelijk met de hulp van Vrijbloed. Maar ook freestransport en het vervoer van puin behoren tot de mogelijkheden.   

Wat is bulktransport?

Bulktransport is het vervoeren van een grote hoeveelheid los materieel, zoals asfalt, zand, grind, grond, slib en betongranulaat. Om deze (losse) lading te mogen vervoeren, dient een vrachtwagen aan een aantal vereisten te voldoen: 

  • De vrachtwagen beschikt over middelen om de lading af te dekken 
  • De vrachtwagen kan kiepen om de lading te lossen 

Ook voor sanering biedt Vrijbloed een oplossing: in het wagenpark bevinden zich overdrukunits voor het transport van vervuilde bulktransport. Daarnaast heeft Vrijbloed ook voertuigen voor zware off-road toepassingen. 

We beschikken over vakbekwame chauffeurs die ervaring hebben met het transport van bulkvervoer. Onze jarenlange expertise zorgt er daarnaast voor dat we onze relaties uitstekend kunnen adviseren over de mogelijkheden van bulktransport, of het nu gaat om transport van zand, grind of asfalt.  

Laden van bulktransport

Meer dan 100 vrachtwagens voldoen bij Vrijbloed aan de eisen om bulktransport te vervoeren. Een deel van deze vrachtwagens is uitgerust met een autolaadkraan, om de vracht voor bijvoorbeeld zand- of grindtransport eenvoudig te kunnen laden. Voor het laden van de wagens zonder autolaadkraan is een aparte shovel, kraan of frontloader nodig.  

Lossen van bulktransport

Een andere vereiste bij bulktransport is dat de vrachtwagen over een laadbak beschikt die kan kiepen. Zo kan het bulkvervoer op een snelle manier worden gelost, wat een besparing van tijd en geld oplevert. Het wagenpark van Vrijbloed beschikt over diverse kippers, geschikt voor verschillende werkzaamheden waaronder bulktransport. 

Vrachtwagen voor asfalttransport huren

Naast het transport van zand, grind en puin is het ook mogelijk om asfalt in bulk te vervoeren. Voor asfalttransport heeft Vrijbloed een aantal vrachtwagens die aanvullend zijn uitgerust met isolatiemateriaal. Op deze manier kunnen we de temperatuur van het asfalt zoveel mogelijk waarborgen. Ook voor specifieke eisen wat betreft grind-, zand- of puintransport kunt u bij Vrijbloed terecht. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bulktransport? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. 

Vrijbloed inzetten voor Bulktransport?