Over Vrijbloed

Vrijbloed Transport BV is opgericht in 1959 en ondertussen is het familiebedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 40 producten en diensten en een modern wagenpark. Met ruim 130 vrachtwagens, herkenbaar aan hun typerende groene kleur, zijn we dagelijks actief in een groot deel van Nederland. 

Naast het leveren van kwaliteit en het aanbieden van een breed assortiment producten en diensten houdt Vrijbloed Transport vast aan enkele belangrijke kernwaarden: veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit.

Altijd klaar staan voor onze relaties

Bij Vrijbloed Transport stellen we alles in werk om onze relaties van dienst te zijn, ook als zij in de namiddag of avond contact opnemen. Zelfs kort voor aanvang van de werkzaamheden staan wij voor ze klaar en doen we er alles aan om de gewenste producten of diensten te leveren. Ook relaties met kleinere projecten zijn bij ons aan het juiste adres: zo kunnen vrachtwagens al voor een uur bij ons worden gehuurd.  

De flexibiliteit tegenover onze relaties hebben we mede te danken aan de platte organisatiestructuur. Door de korte lijnen in ons bedrijf kunnen we snel schakelen en ons richten op wat echt belangrijk is; het leveren van kwaliteit. Deze kwaliteit is niet alleen terug te vinden in ons moderne materieel, maar ook bij onze vakbekwame medewerkers die hun afspraken nakomen en opdrachten gedetailleerd uitwerken. 

We werken veilig of we werken niet

Hoewel we onszelf als een flexibel transportbedrijf zien, doen we wat betreft de veiligheid absoluut geen concessies. Onze kettingen worden jaarlijks gekeurd en we werken enkel met het beste materieel. In onze ogen is er in de wegenbouw geen ruimte voor iets anders dan het allerbeste. Onze chauffeurs werken dagelijks in grote steden, waar ze te maken krijgen met krappe straten vol overstekende voetgangers en fietsers. Om de veiligheid van deze medeweggebruikers te vergroten heeft Vrijbloed enkele bovenwettelijke maatregelen genomen: 

 • Het plaatsen van camera’s voor een nog beter zicht rondom de vrachtwagen. 
 • Het plaatsen van herkenbare dode hoek-strepen. 
 • Het plaatsen van elektronische hoogte beveiliging, steunpootbeveiliging en laadbakbeveiliging. 

Vrijbloed Transport is het 1e bedrijf dat gebruikmaakt van deze dode hoek-strepen om weggebruikers alert te maken op de gevaren van de dode hoek. Enkele gemeentes hebben inmiddels het voorbeeld van deze maatregelen van Vrijbloed overgenomen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Klanten weten ons inmiddels ook steeds beter te vinden voor projecten met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Vrijbloed beschikt over een modern wagenpark met voertuigen die zijn uitgerust met Euro 6-motoren en hierdoor voldoen aan de nieuwste emissienormen. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het inperken van de vervuiling in grote steden als Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Den Haag, waar de impact het grootst is. Daarnaast leiden we onze chauffeurs ook op om de uitstoot tijdens het rijden zoveel mogelijk te beperken.  

Meer dan 40 producten en diensten

We willen onze relaties zoveel mogelijk werk uit handen nemen en beschikken om deze reden over een breed assortiment. Enkele van onze diensten en producten zijn: 

 • Verhuur van diverse materialen en machines 
 • Verhuur van vrachtwagens 
 • Exceptioneel transport 
 • Zand-, bulk- en asfalttransport 
 • Verwerking van betonpuin 
 • Verwijderen van bestrating 
 • Verkoop van betongranulaat, zand en betonproducten 
 • Gladheidsbestrijding 

De combinatie van ons grote assortiment en de platte organisatiestructuur zorgt ervoor dat er bij Vrijbloed minder aanspreekpunten zijn en we hierdoor snel kunnen schakelen. Op deze manier kunnen we onze relaties snel en adequaat van dienst zijn.  

Samenwerken met Vrijbloed?